آموزش‌ مهارت‌های زندگی

اگر زندگی شما یک داستان باشد، موضوع آن چیست؟ درام؟ ترسناک و هیجانی؟ آرامش بخش؟ یا شاد؟ اینها البته سوالات آسانی نیستند و ممکن است نتوانیم در ابتدا با نگاهی کلی جوابشان را بدهیم.

سه نکته که به شما در شناخت خودتان کمک می‌کند عبارتند از:

۱. عموما دیگران را چگونه می‌بینید؟ اطرافیان شما چه ویژگی‌های بارزی دارند؟ آنچه ما در دیگران به خوبی تشخیص می‌دهیم معمولا چیزیست که در درون خودمان هم هست. و آنچه معمولا در دیگران هست که ما را آزار می‌دهد عموما بخش هایی است که ما در خودمان هم دوست نداریم و سرکوبشان می‌کنیم. برای همین، آنچه در دیگران برایتان برجسته است یا عصبانی تان می‌کند می‌تواند نکات ارزشمندی درباره خود شما به شما بیاموزد. چیزهایی که درباره شان آگاه نبوده اید. این بحثی عمیق و گسترده است و در دوره سایه‌ها به طور مبسوط توضیح داده می‌شود، اما در اینجا فقط به همین توضیح درباره اش بسنده می‌کنیم. حال با همین توضیح، آیا می‌توانید دست روی یک یا دو مورد اصلی که در دیگران شما را عصبانی می‌کند بگذارید؟ آنها چه هستند؟

۲. تصمیم غیرمعمول تر را بگیرید. زمانی که با دو یا چند گزینه رو‌به‌رو شدید که شاید در حالت عادی به طور اتوماتیک به آنها عکس‌العمل نشان می‌دادید و یک انتخاب پیش فرض داشتید، از امروز سعی کنید قبل از تصمیم‌گیری لحظه‌ای مکث کرده و فکر کنید. سپس انتخابی را بکنید که معمولا نمی‌کردید. اگر معمولا کوتاه می‌آیید، این دفعه اینطور نباشید. یا اگر معمولا وارد بحث و جدل با دیگری می‌شوید، این بار سکوت کنید یا با آرامش و مهربانی رفتار کنید. عکس آن چیزی که معمولا انجام می‌دهید را انتخاب کنید(البته و مسلما فکر شده‌، چون برخی انتخاب‌ها برگشت ناپذیر و غیرقابل جبران هستند، بنابراین از هوشمندیتان در این تغییر استفاده کنید. برای مثال قرار نیست اگر از خیابان رد می‌شویم و همیشه اول سمت چپ را نگاه می‌کنیم، حالا برعکسش را انجام دهیم!!) در عین حال تجربه های جدید بکنید و خودتان را غافل‌گیر کنید. این روشی جالب و لذت‌بخش برای ساختن تجربیات جدید و شناخت دنیا و خود است که اگر همیشه یک مسیر را انتخاب کنید و همیشه به یک شکل عمل کنید، به این تجریبات دست پیدا نخواهید کرد. گیر افتادن در یک حلقه تکراری در زندگی، انرژی زندگی را در درون شما خفه می‌کند. با انجام کارهای جدید، داشتن تجربیات تازه و انتخاب گزینه های غیرمعمول می‌توانید این انرژی زندگی را احیا کنید و احساس تازه و زنده بودن را در درون‌تان پررنگ تر کنید و از این طریق پتانیسل‌های نهفته‌تان را می‌شناسید و هرجا که لازم باشد از آنها بهره می‌برید.

۳. بنویسید. نوشتن روزانه روش بسیار عالی برای کشیدن تصویری دقیق از خودتان و از زندگی تان است. چند روش که می‌توانید از نوشتن روزانه برای شناخت خود بهره ببرید عبارتند از: درباره کارهای روزانه و نحوه گذراندن زمان در طی روزتان بنویسید. آنچه در طول یک روز یا یک هفته انجام می‌دهید را بنویسید. بنویسید زمان‌تان را صرف چه کارهایی می‌کنید و برای هر کار چقدر زمان صرف می‌کنید. ممکن است تعجب کنید چقدر از زمان‌تان را بدون اینکه مفید بگذرانید صرف کارهای غیرضروری و بی فایده (و حتی غیرجالب) کرده‌اید. درباره افکارتان بنویسید. در طول روز معمولا چه افکاری دارید؟ همه را بنویسید. با این کار می‌توانید الگوهای تکراری افکاری که منجر به ترس‌ها یا پشیمانی درباره گذشته می‌شوند را در خود کشف کنید. یا شاید متوجه شوید که از آنچه فکر می‌کردید مثبت اندیش‌تر هستید. این واقعا تمرین جالبی است و در راستای خودشناسی از ضروریات است.

موفق باشید.

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *