آموزش‌ مهارت‌های زندگی

منفی، منفیگرا

8 راه برای اینکه به افکار منفی “نه” بگویید

اگر شما فردی هستید که همیشه نیمه خالی لیوان را میبینید، وقت آن رسیده که استراتژی‌های مثبت را در زندگی خود بکار برید و از سلامت ذهن و روح خود مطمئن شوید.

برای اینکار ابتدا باید افکار منفی را کاهش دهید. ما بهترین راههای کاهش افکار منفی را از روانشناسان، مربیان و نویسندگان جمع آوری کرده‌ایم و در این مقاله به شما ارائه میدهیم تا بتوانیم به شما کمک کنیم که عادتهایتان را کنار بگذارید. ما باور داریم که راه روشنی در انتظار شماست.

  1. اهداف معقول و قابل دستیابی، برای خود تعیین کنید.

بسیاری از افراد خودشان را درگیر اهداف بزرگ و غیر قابل دسترسی می‌کنند که این کار باعث بروز احساس ناامیدی درآنها شده و افکار منفی به سراغشان می‌آید. به فرض مثال به جای آنکه بگویید ” من تا سال دیگر یک کتاب می‌نویسم” برای خود بازه‌های کوتاهتری در نظر بگیرید، مثلا بگویید” من تا 3 روز آینده 4 صفحه کتاب را می‌نویسم” احساس رضایت در رسیدن به اهداف کوچک شما را به سمت اهداف بزرگتر هدایت می‌کند.

  1. مشکلاتتان را به چالش تبدیل کنید.

کلمات قدرت بسیاری دارند. سعی کنید لیستی از افکار منفی که بیشتر مواقع به سراغتان می‌آیند، تهیه کنید و سپس جملات مثبت را جایگزین جملات منفی کنید. اگر همیشه از مشکلات پیش رویتان ناراضی هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم آنها را تبدیل به چالش کنید. به فرض مثال به جای گفتن جمله” من باید …. ” ،به خود، بگویید “من می‌توانم انتخاب کنم که….” . واژه باید، معانی تعهد، ترس و خشم را حمل می کند در حالی که واژه انتخاب به شما احساس هدایت‌کننده می‌دهد. مثلا شما به خود می‌گویید ” من می توانم انتخاب کنم که حالا خانه را تمیز کنم”. تمامی واژه های شما معنایی دارند. به خاطر داشته باشید که کلماتی که هرروز استفاده می کنید می تواند روی رفتار شما اثر بگذارد.

  1. پاسخ همیشگی‌تان را تغییر دهید.

معمولا افراد منفی‌گرا وقتی با ایده و یا تجربه جدید مواجه می‌شوید اولین پاسخشان “نه” است. به شما پیشنهاد می کنیم به جای آنکه قاطعانه پاسخ منفی بدهید بهتر است بگویید: ” زیاد مطمئن نیستم، اجازه دهید فکر کنم” پس از آن سعی کنید روی جواب مثبت تمرکز کنید ودلیل قانع کننده‌ای برای جواب مثبت خود بیابید.

  1. جوایزتان را نگاه کنید

” ممکن است یادآوری مسائل مثبت در محیط فرد بسیار موثر باشد” بهتر است تمام چیزهایی که یاد‌آور دستاوردهای قبلی‌تان (جوایز، نوشته‌های منتشر شده و کارت‌های‌ تقدیر)، یا روابط رضایت‌بخش (‌عکس‌ها و یادگاری‌ها) و یا ویژگی‌های مثبت (‌مانند گرفتن جایزه برای داشتن خلاقیت) است را پیش‌رویتان بگذارید. زمانی که توانایی‌ها و یا پیشرفتتان را ببینید، اجازه نمی‌دهید افکار منفی به ذهن‌تان بیاید و انگیزه‌ای برای انجام کارهای بزرگتر در شما ایجاد می‌شود.

  1. دستانتان را بالا بگیرید

قدرت از طریق زبان بدن خود را نشان می‌‌دهد. تا بحال به حالت‌های یک فرد خجالت زده دقت کرده‌اید؟ فرد خجالت زده شانه‌ای افتاده و چشمان غمگین دارد که حاکی از خجالت اوست.

در سال 2012 محققین آزمایشی بر روی حالتهای قدرتی افراد انجام دادند. در حالت اول قدرت، فرد بر روی صندلی نشسته، دستها را پشت سرگذاشته و پاهایش را روی میز قرار می‌دهد. و در حالت دوم فرد دست به سینه نشسته و پاهایش به صورت ضربدری در هم گره می‌کند.  پس از یک دقیقه ماندن در آن حالت، ضربان قلب و خون هر دو، مورد آزمایش قرار گرفت. پس از انجام آزمایشات متوجه شدند که در حالت اول (قدرتی) استروژن (هورمونی که با احساس اعتماد به نفس و تسلط درگیر است) در فرد بالا رفته و هورمون کورتیزول (هورمون ترس) کاهش یافته.و در نتیجه حالت اول احساس قدرت بیشتری داشتند. بالعلاوه نتیجه آزمایشات در حالت دوم ( ضعف قدرت) نتیجه عکس داشته.

پس هرگاه خواستید اعتماد به نفستان را تقویت کنید، روی پنجه هایتان بایستید، دستهایتان را از عرض شانه بالاتر ببرید، چشمانتان را ببیندید و 10 نفس عمیق بکشید. در آخرین بازدم خود کف پایتان را آرام روی زمین بگذارید و لبخند بزنید. سپس 2 یا 3 بار نفس عمیق بکشید و بازدم را  از بینی انجام دهید.

  1. از دنده راست بیدار شوید!

وقتی بیدار می‌شوید، می‌توانید به این فکر کنید که کل روز باید چه کارهایی کنید یا می‌توانید از اینکه کل شب را بخاطر فرزندانتان بیدار مانده‌اید شکوه کنید. قبل از آنکه اجازه دهید افکار منفی به ذهنتان بیایند، از خودتان سوالات صبحگاهی بپرسید مانند 1) آیا کار امروز من را هیجان زده می‌کند؟  2) امروز می توانم به چه کسی خدمت کنم؟ 3) برای چه چیزی باید شکرگزاری کنم ؟ به هرچیزی که می‌تواند نگرش شما را در روز تغییر دهد فکر کنید و روزتان را بسازید.

  1. از اخبار بد دوری کنید.

امروزه در اطرافمان اخباری را می‌شنویم که خواه ناخواه برایمان خوشایند نیستند، و به ما افکار منفی را تزریق می‌کنند. من نمی‌خواهم بگویم که در جای کوچک و بسته زندگی کنید و یا جوری وانمود کنید که هیچ بحث و ناراحتی در زندگی ندارید. من فقط به شما پیشنها می کنم از اخبار و افکار بد دور بمانید و ذهن‌تان را سم‌زدایی کنید. مثلا در شبکه های اجتماعی‌تان اخباری را می‌بینید که افکار منفی را در شما تشدید می کند. پس در این باره به شما پیشنهاد می کنیم که برای ذهنتان منطقه امنی بسازید( البته می توانید با راهکارهایی که ارائه داده‌ایم به منطقه‌ امن‌تان برسید)

همچنین می‌توانید در انتخاب اخبارها دقت کنید، بنا به نیاز خود تنها روی عناوینی کلیک کنید که می دانید شما را ناراحت نخواهند کرد. و یا اگر اطرافتان رادیویی است که تمام روز روشن است، بهتر است آن را خاموش کنید و نگذارید اخبار بد ذهن‌تان را آشفته کند.

  1. انحرافات خود را فراموش کنید.

مسائل منفی در دنیا وجود دارد. بعضی از افراد نسبت به مسائل مثبت شکاک هستند و ترس از فریب خوردن دارند. اما همه ما انحرافات فکری داریم که درک ما را از واقعیت تغییر می‌دهد.

برخی از این انحرافات عبارتند از:

  1. ذهن خوانی: زمانی که شما فرض می‌کنید که می‌‌دانید در ذهن طرف مقابل چه می‌گذرد ( فردی شما را برای صرف ناهار دعوت می کند، اما بخاطر اینکه فکر می کنید او به شما حس خوبی ندارد، درخواستش را رد می‌کنید).
  2. طالع بینی: زمانی که شما درباره آینده پیش‌بینی‌های منفی می‌کنید و اعتقاد دارید که این پیش‌بینی‌ها غریب الوقوع هستند (برای مثال در فرضیات شما در آینده قرارداد کاری دارید که خوب پیش‌نمی‌رود و شما را از کار جدا می‌کند، این باورتان به طالع بینی است که باعث می‌شود شما در آن موقعیت کار خود را از دست بدهید).
  3. افکار دوجانبه: این افکار به معنی هیچ یا همه چیز است. ( برای مثال فرد می‌گوید:”هیچ کس به من اعتماد نمی‌کند یا من فردی بازنده ام” )

انحرافات ذهنی خود را بشناسید و ببینید آیا می‌تواند شرایط را واضح‌تر ببینید.

 

در آخر از شما می‌خواهیم تا با بکارگیری این تکنیک‌های ثابت شده بخش روشن زندگی خود را ببینید و بدانید دوری کردن از افکار منفی می‌تواند بر روان شما اثر بگذارد و از شما فردی قدرتمند و توانمند بسازد.

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید:

دکتر ویدا فلاح در اینستاگرامدکتر ویدا فلاح در تلگرامدکتر ویدا فلاح در آپاراتدکتر ویدا فلاح در یوتیوبدکتر ویدا فلاح در فیسبوک

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp
Email
Facebook
Print
به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید

یک پاسخ

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *